8 Ocak 2010 Cuma

Devlet herkese H1N1 çekim sunmak

Sağlık yetkilileri, eyalet çapında yakında tüm sakinlerine ücretsiz H1N1 aşısı sunacaktır - muhtemelen önümüzdeki iki hafta içinde - bu yüksek risk altında virüs sözleşme sayılır sadece onu veren ulusal bir eğilim tersine.

"Biz gerçekten mümkün olduğunca çok insan aşılamak için," Eden Wells, Michigan Department of Community Health ile tıbbi epidemiyolojist istiyorsan, Pazartesi söyledi. "Orda grip sezonunun beş aydır biliyorum. Içeri ne olursa olsun aşı, biz çıkmak istiyorum. "

Açılması o kadar herkes Michigan sakinleri için bu kadar çok insan iş dışında beri iyi olacak işsiz Detroit ikamet Michael Stephens söyledi. "Sağlık sigortası olmadan, büyük bir anlaşma varsa olsun sick," Stephens, 29 dedi.

Çünkü federal hükümet için ödüyor aşı, ücretsiz ancak özel sağlık sağlayıcılar bir yönetim ücreti alabilir.

Karar aşısı yakın gelecekte herkes için yapması olarak beş ölüm Michigan domuz gribi, geçen haftadan bu yana bağlantılı olan, 59 Nisan'dan bu yana devlet ölü sayısı artan gelir. En son Michigan ölümlerin 23-59 yaş, ve değişmekteydi tüm temel sağlık sorunları vardı.

Bu arada, hastaneye yatış gribi ile ilgili 1.660 Eylül beri tırmandı var ve grip gibi durumlarda hastalık durumuna 15-21 Kasım dan bildirdi 25.074 buldu.

Michigan sağlık bölümleri, doktorlar ve hastaneler Ekim ayında H1N1 aşısı sunan başlamış ancak üretim içinde ulusal gecikmenin çekim yalnızca beş öncelikli gruplar: gebe sunulacak tavsiye için ABD Hastalık Kontrol ve Önleme liderliğindeki bu yaşları 6 ay 24 yıl, 6 ay, daha genç bebeklerin bakıcılar temel sağlık koşulları ile acil ve sağlık çalışanları ve insanlar yaşları 25-64.

Olarak H1N1-vaka ve ölüm bağlantılı çivili, okullar kapandı ve son haftalarda yetişkin için hastane sınırlı ziyaretçi, sakinlerinin aşı almak için clamoring başladı. Ancak kendi doktor veya aşı yoktu tükenmiş olduğunu bildirdi.

Bazı yerel sağlık departmanları insanların toplu aşı klinikler yüksek riskli gruplar insanların hedef saatleri satırı bekleyen binlerce karşılaştı.

Diğer Michigan sağlık departmanları ve bu ülke çapında karşılaşmışlardır onlar öncelikli grubun altkümelerini yalnızca aşı teklif etmiş gibi ciddi sıkıntısı. Michigan Bu amca kaç sağlık bölümleri son haftalarda kendi kliniklerinde öncelikli gruplar kısıldı. Ama bugün başlayan, devletin 45 sağlık bölümleri artık böyle olacaktır.

Çünkü aşısı, Macomb İlçesi yaklaşık bir düzine klinikleri düzenlediği bildirildi. Bunlardan biri hamile kadınlar ve uygun ev üye yalnızca aşı sunulan; iki klinikler, sadece sağlık çalışanları ve gönüllüler için yapıldı.

"Biz önemli bir kitle bu aşı almak için gerekli olarak (öncelik nüfus) gördüm," Dan Artman, Macomb İlçesi Sağlık Bakanlığı sözcüsü söyledi.

Aşı varış önce, CDC Michigan Ekim ayı ortasında 1.5 milyon doz gerektiğini söyledi. Bu stoklarında damlatılmaktadır, ama CDC şimdi 2.2 milyon doz almak için devlet temizlenir sahiptir. Bunlardan yaklaşık 1.8 milyon geldik.

Şimdilik, aşı olan devletin 10 milyon sakinlerinin yarısı olan öncelikli gruplar, yalnızca kullanılabilir.

Teorik olarak, çok daha fazla kişi aşılanmalıdır, Bob Swanson, bağışıklama devlet müdürü söyledi. Ancak yerel sağlık bölümleri klinikte bir yavaşlama rapor edilmiştir.

"Biz daha fazla kişi aşılanması için teşvik etmek istiyorsanız," Swanson, en çok risk altında aşı almak için insanlar denemek gerektiğini vurguladı.

Bir kez devlet yetkilileri inceleme aşı veri ve yerel sağlık yetkililerine "temin ederim H1N1 aşısı tüm sakinlerine sunulacaktır (devlet) bu yüksek risk gruplarının aşılanması için yeterli bir şans olduğunu," Wells dedi.

Bu olabilirdi en kısa sürede önümüzdeki iki hafta, Wells, dedi ya olasılıkla yılın sonuna kadar.

H1N1 aşısı herkes gibi mevsimsel grip sezonu zirvesi bekleniyor Şubat geleneksel Michigan hazır olacaktır.

Genel olarak, H1N1 grip suşu Ayrıca, yıllar geçti aksine vakaların sayısı bu yıl çivili vardır. Yaklaşık 625.000 Michigan sakinleri gribi bildirdin-Kasım ortalarında başlangıç hastalıklar gibi - 2007 2008 yılında 416.972 bildirilen vaka ve 404.476 olgu üzerinden yüzde 35 artış.

Kaynak: Articlesbase.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder