8 Ocak 2010 Cuma

Mide Bantlama - Staying Fit doğru bir Devrimci Adım

Tarih

Gastrik bantlama cerrahi obez hastalarda kilo kayıpları getirerek yapılır. Bu ameliyat sonrasında, kişinin daha dolgun, onun iştahı azaltır ve o daha az yiyor ve bu nedenle kilo kaybeder hissediyor. Laparoskopik gastrik bantlama gastrik bypass cerrahisi sonrası kilo kaybı cerrahinin en popüler şeklidir. Erken 1.985 bunun için ilk kez Dr Dal Hallberg İsveç Ayarlanabilir Gastrik Band patent-SAGB uygulanır oldu. Laparoskopik cerrahi yaygın değildi Bu süre zarfında, o hakkında açık mide yordamı ile bu ameliyatı yerine gitti. 1.994 itibaren, mide bandı ameliyatı Dr.Forsell çabalarıyla laparoskopik tekniği ile uygulanmak üzere geldi.

Prosedür

Laparoskopik ekipman yardımı ile, cerrah midenin üst kısmının etrafında esnek bir bant yerleştirir. Mide sıkıştırılmış ve silikon bant ile sıkılır bir inç geniş çıkışına küçük bir torba şeklini alır. Sonuç olarak, mide yemek sadece küçük bir miktar tutabilir. Plastik bir tüp bir cihaza derinin altına silikon bant bağlanır. Steril tuzlu su silikon bant içine deri yoluyla enjekte edilir. Suya ve silikon bant dışına taşıyabilirsiniz. Bu şekilde, grup esnek bir yapılır. O sıkılır veya bir ihtiyacına göre gevşetti, ve kilo kaybı en az yan etki ile gerçekleşir.

Avantajları

Gastrik bantlama cerrahi çok obez bireylerin önemli kilo kaybına yol açar. Though sonuçlar değişiklik, bir ortalama% 40 kilo kaybına neden olabilir. Çünkü bu ameliyatı en az istilası ile yapıldığında, en güvenli olarak kabul edilir. Tersinir bir prosedür, ve eğer istenilen mide eski boyutuna, iade edilebilir. Gastrik bantlama yordamı ile başka büyük avantajı da gıda emilimini bir azalma değildir. Böylece, vücudun temel besin kaybı uğraşmak zorunda değildir.

Cerrahi sonrası bakım

Gastrik bantlama cerrahisi bazı yan etkileri içerebilir. Kendini ameliyat sonrası bakımı yapılır önemli olarak cerrahi kendisi. Uygun bakım ve dikkat ile site içerisinde nerede bant eklenmiştir ve bulantı gibi sindirim problemleri bant kayma, ağrı riskleri ortadan kaldırabilir, gastroözofageal reflü ve ishal. Ancak, bu risklerin yüzdesi çok düşük fiziksel ve psikolojik yararları göre olduğunu gastrik bantlama cerrahisi performans sonra bireysel attains. Sen klinikler ve obezite cerrahlar hizmetlerini sunan bilgi için internet arama yapabilirsiniz. Bu da onu ortadan kaldırmak için obezite ve cerrahi işlemler hakkında kapsamlı bilgi verecek.

Kaynak: Articlesbase.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder